Zöldszigeti kör 2016. március

2016-03-15

Felejthetetlen élményt jelentett az utóbbi 10 év legjobb filmjei közé sorolt, Paolo Sorrentino Ifjuság c. filmje Michael Caine főszereplésével. A szentendrei Part moziban tekintettük meg. Enikő ragyogó ötlete volt.

A március 15-i ünnepség az Inkubátorházban volt. Az ünnepi beszédet dr. Szente Olivér képviselő mondta. Az ünnepi műsort mint minden évben, a Zöldsziget Általános Iskola diákjai szolgáltatták nagyon színvonalasan.

Március 31.         Látogatás a Várkert Bazárban

Egy gyönyörű, napsütéses, kora tavaszi napon, március 31-én kerekedtünk fel- a Zöldszigeti Kör Polgári Kulturális Egyesület vállalkozó szellemű tagjai, - legutóbbi összejövetelünkön előzetesen megbeszélt budapesti kirándulásunkra. Március végére nem igazán jellemző szélcsendes, kellemesen enyhe időben az úti célunk a felújított Várkert Bazár volt.

Korábban budai lakos lévén gyakran utaztam el és siralmas szívfájdító látványt nyújtott a valamikori híresen szép épületegyüttes, szinte düledezve, málló vakolata alól látszó téglafalaival.

Most azonban, mikor megérkeztünk, lélegzetvisszafojtva, ámultan és boldogan merültünk el a varázslatos látvány csodálatában.

A Várkert Bazár Ybl Miklós megálmodta teljes pompájában tárult a szemünk elé a világörökség része. Budapest egyik ékessége. A csodaszép reneszánsz kertből diszkréten elrejtett mozgólépcsőn juthatunk fel a felső szinten található ú.n. Öntőház udvarra, ahonnan a Dunát, a hidakat, az Országházat látni, egyszóval fantasztikus panorámát élvezhettünk, s az udvar egy hangulatos sarkában lévő étterem nyitott teraszán pihentük ki a séta fáradalmait és értékeltük ki az első benyomásokat.

A kávé elfogyasztása melletti kis pihenőt követően a Bazár melletti Testőr Palotában megcsodálhattuk nagy festőnk, Koszta József gyűjteményes kiállítását is.

Nagyszerű élmény volt!

Események képekben