Zöldszigeti kör 2016. június

2016-06-19

Június 19-én emlékezett meg a 35 éven át Pócsmegyeren szolgáló Borzsák Sándor református lelkész szültésének 100. évfordulójáról nemcsak az egyház, de az egész falu, a rá emlékező környékbeliek és természetesen családja. A nagytiszteletű úr egyesületünk elnökének Enikőnek édesapja volt.

A templomban tartott szertartás és emlékezés kiemelkedő, felejthetetlen része volt a magnófelvételről felidézett búcsúbeszéd volt, melyet Borzsák Sándor tiszteletes úr Ravasz László református püspök temetésén mondott el.

 

Nyári zenés esték Pócsmegyeren a református templomban.

Nem panaszkodhatunk, sem az állandó lakosok, de a nyári hónapokat itt töltő üdülőtulajdonosok sem a szórakozási lehetőségek hiánya miatt. Sokféle program áll rendelkezésre az érdeklődőknek.

Jómagam minden évben kiemelkedő eseményként élem meg a „Zenés esték” hangversenysorozatot, mert minden alkalommal kiváló művészek, remekül válogatott zenei programmal örvendeztetik meg a hallgatóságot. A hangversenysorozat a Zöldszigeti Polgári Kulturális Egyesület szervezésében Pócsmegyer Önkormányzata, és a „hangversenytermet” rendelkezésre bocsátó Kovách Tamás tiszteletes úr támogatásával valósulhat meg évről évre.

Az idei sorozat első estje június 26-án volt, melyen Sipkai Deborah hárfa, Embey-Isztin Zsófia fuvola és Kökényessy Zoltán brácsa művészek játékában gyönyörködhettünk.

Műsorukon a következő műveket hallhattuk:

Gounod: Ave Maria, Paganini: Cantabile, Gavotte, Bizet: Intermezzo, Debussy: Trioszonata II-III. tétel, majd Schubert mű következett, majd Chopin: Perckeringő, Gabriel Faure: Dolly szvitből az altató. Csodálatos hangversenyüket Foxtrottal, majd a Santa Luciával zárták.

A hallgatóság véget nem érő tapssal jutalmazta a csodaszép zenét és a briliáns előadást.

Események képekben