2002

Első alkalommal 2002. június 19-én egy kis társaság baráti beszélgetésre jött össze Pócsmegyeren, Jüsztl István kertjében. A jelenlévők arról is elmélkedtek, hogy szeretnék, ha széles e hazában   a polgári kormány által rehabilitált, a magyarságra mindig jellemező értékeket, a hazaszeretetet, hazafiságot, becsületességet, erkölcsösséget, a nemzethez való tartozás érzését mindenki  újból természetes értékeknek tekintené.

Ilyen gondolatok foglalkoztattak bennünket, amikor a már nagy számban alakult polgári körök mozgalmához csatlakozva, magunkat Zöldsziget Polgári Kör névre keresztelve, elhatároztuk, hogy amennyire szerény lehetőségeink engedik, igyekszünk a magunk számára ezeket az értékeket újra felfedezni, illetőleg gondolatainkat megosztani a körülöttünk élők minél szélesebb körével.

Ezen az összejövetelen 17-en voltunk. Megszavaztuk, hogy tagdíjat fogunk fizetni a felmerülő kiadások fedezésére, mégpedig családonként havonta 1000 Ft-ot. Megbíztuk dr. Csémy Istvánnét pénzügyeink kezelésével és Jüsztl Istvánt a kapcsolat tartással.

Elhatároztuk, hogy havonta egyszer összejövünk, amikor megbeszélhetjük az aktuális politikai eseményeket és előkészíthetünk olyan eseményeket, amelyek a pócsmegyer-surányi lakosok érdeklődését felkelthetik és szellemi kikapcsolódást, felfrissülést jelenthetnek.

  • Kirándulás Ópusztaszerre

    Első közös programmunk a 2002. októberi Ópusztaszerre tett kirándulás volt. Az emlékparkban megtekintettük Feszty Árpád híres körképét a magyarok bejöveteléről.

  • Wass Albert szavalóest

    Wass Albert verseiből Réti Árpád Erdélyből származó színművész adott elő.

  • Mikulás nap

    2002. december 6-án Mikulás napi meglepetést készítettünk a gyermekeknek.

Események képekben