2003

 • Móricz Zsigmond emlékezete – előadás

  2003. február 7-én dr. Móricz Imre (Móricz  Zsigmond fogadott fia) „Móricz Zsigmond emlékezete” címmel tartott előadást. Móricz Zsigmond, ha Leányfalun tartózkodott, többször jött át Pócsmegyerre.  A református templomban megvolt a megszokott ülőhelye. A templom tatarozását követően  a Móricz Zsigmond társaság ezen a padon egy kis emléktáblát helyezett el.  Az előadás után  a falu lakosai közül néhányan (Pánczél Klári néni, Bán Józsefné Vitálos Eszter néni, Szente János bácsi)  beszámoltak a nagy íróval kapcsolatos személyes élményeikről.
  Dr. Móricz Imrétől megkaptuk a Kölcsey Társaság rendezésében, 1992. szeptember 4-én Fehérgyamaton rendezett Szatmári Irodalmi Napok keretében  megtartott előadásának szövegét.

 • Múzeumlátogatás a Terror Házában

  2003. február 14-én látogatást tettünk a Terror Háza Múzeum-ban, ahol alkalmunk volt dr. Schmidt Máriával, a Múzeum igazgatónőjével való beszélgetésben résztvenni.

 • Parlamenti látogatás

  2003. február 22-én látogatást tettünk a Parlament épületében.

 • Vendégünk: Dr. Surján László – előadás

  2003. március 7-én  az Orbán kormány  egészségügyi minisztere, a Kereszténydemokrata Szövetség társelnöke, dr. Surján László előadást tartott az Európai Unióhoz való csatlakozás lehetséges előnyeiről és  hátrányairól.

 • Demeter József szerzői estje

  2003. március 14-én Demeter József erdélyi születésű költő adott elő verseiből. Előadását zenével, tánccal színesítette.

 • Vendégünk: Szalai Annamária és Csuri Ákos

  2003. április 4-én Szalai Annamária országgyűlési képviselő és Csuri Ákos, a HIR TV szerkesztője, ismert polgári beállítottságú újságíró beszélgettek velünk – a hallgatóság is bekapcsolódott a kérdés-felelet játékba – olyan mindnyájunkat érintő témákról, mint az iraki háború, a sajtó és a politika kapcsolata, az írott és elektronikus sajtó sajnálatos züllése. Elmondták, hogy a felvetett témákkal kapcsolatban mi a polgári oldal állásfoglalása.

 • Születésnapi összejövetel

  2003. június 7-én megalakulásunk 1 éves évfordulóját ünnepeltük a szigetmonostori Duna parton. A szakértő tagok bogrács-gulyást készítettek, volt sütemény, torta, jó bor és jókedv.

Események képekben