2005

 • Tisztújító összejövetel

  2005. október 5-én  a kissé hosszúra nyúlt nyári szünet után tagjaink ujból összejöttek és ismételten kinyilvánították, hogy a rendszeres havi összejöveteleken túl folytatni kívánják a már hagyományosnak nevezhető gyakorlatot, hogy művészek és prominens közéleti személyiségek vendégül látásával hozzájárulnak az őszi-téli hónapokban az ilyen rendezvények iránt érdeklődő lakosok szabadidejének változatosabbá tételéhez.

  Ezen az összejövetelen jelentette be Jüsztl István, hogy elköltözött Pócsmegyerről és a továbbiakban nem tudja vállalni a Polgári Kör vezetését.  Megköszönve Jüsztl István eddigi tevékenységét és fáradságát, Kovách Tamás lelkipásztor tagtársunk javaslatára, dr. Borzsák Enikőt választottuk elnökünkké.

 • Három év a recski büntetőtáborban (Krasznay Béla, recski elítélt előadása)

  2005. október 19-én vendégünk volt Krasznay Béla, a recski büntetőtáborban egykor raboskodó fogoly, aki „Három év a recski büntetőtáborban” címmel tartott előadást.  Megdöbbentő volt számunkra, amikor azt mondta, hogy bár gyötörték, bántalmazták őket, megalázottnak mégsem érezték magukat. Filmen láthattuk, hallhattuk a recski büntetőtábor emlékünnepségén elhangzott beszédét, amelyet a Recski Szövetség főtitkáraként mondott el a volt rabtársak előtt.

  Az előadás után a jelenevők számos kérdést intéztek Krasznay Bélához, aki lebilincselő stílusban beszélt tábori élményeiről.

 • Főhajtás a forradalom emlékére

  2005.október 23-ra rendbetettük a millenniumi kopjafát, azaz lecsiszoltuk, lefestettük és a környékét kigyomláltuk, végül díszítésül árvácskákat ültettünk.

 • Panaszbejelentés az ORTT-nél

  2005. november 17-én panasz bejelentést küldtünk az Országos Rádió és Televízió Testület címére.  Kifogásoltuk a COOL TV Hungaricum című rajzfilm sorozatát és vizsgálatot kértünk ez ügyben. A Zöldszigeti Polgári Kör tagjai által aláírt bejelentés másolatát Szalai Annamária testületi tagnak is megküldtük. A Testület 2005. november 30-i ülésén megtárgyalta az ügyet és elrendelte a szóban forgó sorozat hatósági ellenőrzését. Az ORTT erről levélben (dr. Boros Márta jogi igazgató) értesített minket.
   

 • Karácsonyi adomány-gyűjtés

  2005. novemberében az erdélyi Dévai Szent Ferenc Alapítvány részére karácsonyi adományként 11.000 Forintot gyűjtöttünk. A küldeményt Csaba testvér nevében az alapítvány elnöke Vásárhelyi Tamás köszönte meg. Szép karácsonyi üdvözlő lapot is kaptunk tőlük.

 • Vendégünk: dr. Fónagy János

  2005. november 24-én dr. Fónagy János, országgyűlési képviselő, a FIDESZ kormány közlekedési minisztere tartott magas színvonalú előadást a gazdaság helyzetéről és a kormány gazdaságpolitikájáról.

Események képekben