2013

A 2013-as év jó része szomorú események között telt. Elnökünk, Enikő nagyon komolyan megbetegedett. Kórházba került. Egyesületünk élete megbénult. Kovách Tamás tiszteletes úr hétfőnként Enikő felgyógyulásáért közös imádkozást tartott a templomban.
Enikő hónapokig tartó lassú lábadozást követően 2013. nyár végére felépült, és mint a további események jelzik, újult erővel vetette magát a munkába.

 • Adventi vásár 2013

  Néhány évvel ezelőtt hagyományteremtő céllal először rendeztük meg az adventi vásárt Pócsmegyeren. Nagy izgalommal és nem kevés munkával készültünk erre az eseményre. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen lesz ennek az új eseménynek a fogadtatása. Amit kínáltunk: az a saját ötletünk alapján, sajátkezűleg készített darabok, könyvborító, edényfogó, neszesszer, fenyőből készített csokor, mézes, diós és túrós kalács. Mindezek mellé szép karácsonyi énekek szólnak és forró tea, forralt bor segít átmelegíteni.

 • Móricz Imre: Kirekesztetten – könyvbemutató

  November 22-én Móricz Imre úr volt vendégünk fiával és annak családjával a Zöldszigeti Kör Polgári Kulturális Egyesület meghívására, és mutatta be „Kirekesztetten” címmel írott, saját életét, sorsát bemutató könyvét. A kedves vendégről Kovách Tamás tiszteletes urunk által feltett kérdésekre adott válaszból tudhattuk meg, hogy a kisgyermeki éveket árvaházban, majd nevelőszülőknél töltő Móricz Imre hogyan vált a műszaki tudományok doktorává, remek tollú íróvá, több nyelven beszélő műszaki diplomatává, aki Finnországban is képviselte a magyar ipar egy nagy szeletét.

 • Emléktábla őrzi az egykori híres vendéget

  Szeptember 22-én nevezetes és élményekkel teli délután várt a helybéli lakosokra és az ide látogató vendégekre, s akik a 4 órára meghirdetett Schubert hangversenyre igyekeztek, már a kezdés előtt 15-20 perccel alig találtak ülőhelyet a református templom padsoraiban.
  Amennyiben kívülálló olvasná e sorokat, joggal kérdezhetné - Schubert hangverseny a templomban?

 • Évzáró-évnyító találkozó 2013

  Februári évzáró-évnyitó összejövetelünk, ahogy minden évben, nagyon jó hangulatban telt. Enni-innivaló olyan bőséges volt, hogy még kis csomagokban haza is vihettünk egy-két falatot. Beszélgetéseinkbe annyira elmerültünk, hogy éjfél körül indultunk hazafelé.

 • Évindító összejövetel

  Január 11-i összejövetelünk alkalmával elhatároztuk, hogy évzáró és egyben évnyitó bulinkat február 9-én tartjuk. Szokás szerint piknik alapon, éppen ezért az elkészítésre kerülő ételt, italt, süteményeket stb. célszerű előzetesen Borzsák Enikővel egyeztetni. Az összejövetelt, mint eddig is, a Művelődési házban tartjuk. A korlátozott férőhelyre tekintettel a vendégek meghívását (családtagok, barátok), szintén Enikővel kell megbeszélni.

Események képekben