2015

 • Zöldszigeti kör 2015. december

  ADVENTI VÁSÁR

  2015.

  Egyesületünk az első adventi vásárt 2010. decemberében tartotta hagyományteremtő céllal, így most örömmel tapasztaltuk, hogy az adventi vásár mára várt esemény lett.

  Az egyesületi tagok évről évre már októbertől készülnek erre az eseményre. (alkalomra) Az első lépés talán a legnehezebb, amikor tervezgetünk, és számba vesszük, kinek milyen ötlete van, hogy lehet még érdekesebbé, hangulatossá tenné a vásárt.

 • Zöldszigeti kör 2015. november

  Emlékeztető

  a Zöldszigeti Polgári Kulturális Egyesület 2015. november 6-án 17 órakor a Táncsics utcai Művelődési házban megtartott Egyesületi összejöveteléről.

  Jelen vannak:  az Egyesület elnöke, valamint a  jelenléti íven szereplő személyek

  Az egyesületi gyűlést Borzsák Enikő nyitotta meg, köszöntve a megjelenteket, külön kiemelve Csengő Andrásné Olgit, aki először vett részt összejövetelünkön.

 • Zöldszigeti kör 2015. október

  J E G Y Z Ő K Ö N Y V

  2/2015. sz.

  Készült: a Zöldszigeti Polgári Kulturális Egyesület 2015. október 16-án 17 órára meghirdetett rendkívüli közgyűlésén, Pócsmegyer, Kossuth L. u. 27. sz. alatti Pócsmegyeri Sportcélú Inkubátorház és Oktatási Központban.

  Jelen vannak: a Zöldszigeti Kör Polgári Kulturális Egyesület

                           tagjai a mellékelt jelenléti ív szerint.

   

   

 • Zöldszigeti kör 2015. augusztus- szeptember

  Augusztus 20-án Szent István és az államalapítás napján az ünneplő lakosok a Bocskai téren gyűltek össze, és a Himnusz eléneklése után helyet foglaltak az ott elhelyezett székeken. Az ünnepséget az önkormányzat rendezte. Ünnepi beszédet egyesületünk tagja, Dr. Vitályos Eszter, miniszterelnökségi államtitkár tartotta.

 • Zenés nyárestek

 • ISKOLATÖRTÉNET KIÁLLÍTÁS 2015.

  Jeles nap  Pócsmegyer életében  2015. július 26., mivel ezen a napon ünnepélyes keretek között emlékeztünk meg a 18. századtól 1948-ig működő református iskoláról, melynek fenntartója a helybéli református egyházközség. A nagy múltú, hitre, tudományra és emberségre nevelő iskolának kívántak a rendezők emléket állítani az eredeti iskolaépületben rendezett kiállítással.

 • A pócsmegyeri Iskolatörténeti kiállítás margójára

  Úgy gondolnám, hogy egy pedagógusnak könnyű egy ilyen eseménnyel kapcsolatban írni az érzéseiről, gondolatairól. Ugyanakkor, amikor ezt a feladatot megkaptam, annyi minden jutott eszembe, hogy a „csak egy kis rövid pár gondolatot  írjál” – kérés teljesíthetetlennek látszott.

  Nemrég volt az idei tanévnek vége és nézhettem boldogan és büszkén lányunokáink bizonyítványát, velük egy időben pedig az osztályfényképeken böngészhettük a barátokat, barátnőket s egyáltalán gyönyörködhettünk a sok szép, egészséges, boldog gyermekben.

 • Zöldszigeti kör 2015. július

  Július 5-én, vasárnap a Zenés esték soron következő alkalma a Vagantes Együttes hangversenye volt. Az együttes szintén jól ismert és kedvelt zenekar Pócsmegyeren, hangversenyeink rendszeres szereplői. Ezen a napon azonban, megszokott létszámú hallgatóságnak nagy valószínűséggel a kánikulai hőség vette el a kedvét műsoruk meghallgatásától, sajnálatosan kevesen voltunk a templomban. Ez azonban nem vette el a két művész, Tóth István és Szabó István kedvét művészetük gyakorlásától, sem pedig a jelenlévő hallgatóság lelkesedését a tetszésnyilvánítástól.

 • Nyári zenés esték 2015

  Június 7-én este 7 órakor vette kezdetét a 2015. évi nyári zenés esték sorozat, mégpedig Szvorák Katalin Kossuth díja és Liszt Ferenc díjas népdalénekes dalestjével. Műsorán a Teremtés dicsérete címmel nép eredetű dalok, gyönyörű templomi dicséretek, valamint Kodály Zoltán művek szerepeltek. Szinte nem tudtunk betelni csodálatos szárnyaló, az egész templomot betöltő hangjával.

 • Zöldszigeti kör 2015. június

  Június 5-i összejövetelünk fő témája Kiss Incike 90. születésnapjának megünneplése volt. Hosszan tanakodtunk arról, hogy milyen kedves emléknek minősülő ajándékkal lephetnénk meg. A többség egy tartalmilag értékes könyv mellett döntött- Ugyanakkor elhatároztuk Enikő javaslatára, hogy az ő kertjében rendezzük meg a születésnapi ünnepséget, melynek igazi okát Incike előtt elhallgatjuk. Úgy teszünk, mintha a tavalyi, Rédei Balázséknál tartott összejövetelhez hasonló nyári mulatságra készülnénk. A kis ünnepségre június 30-án, kedden kerül sor. Ételt és italt az Egyesület tagjai készítenek, illetve hoznak.

 • Játszótér átadás

  Május hónapban nem tartottunk összejövetelt, viszont május 23-án eljött a nagy nap és Németh Miklós polgármester elnökünkkel, Borzsák Enikővel átvágta a nemzeti színű szalagot, és átadta a település gyermekeinek a gyönyörű játszóteret.

  Újságcikk: /sites/default/files/dokumentumok/jatszoter_pocsmegyeren_2015_ujsagcikk.docx

   

 • Zöldszigeti kör 2015. április - Közgyűlés

  Az éves rendes közgyűlésre 2015. április 24-én került sor 18 órai kezdettel a Művelődési házban. A közgyűlésen a tagok közül 12 fő vett részt.

  Borzsák Enikő elnök, miután megnyitotta a közgyűlést és megállapította annak határozatképességét, a jegyzőkönyv hitelesítésére Szíjjártóné dr. Auber Emiliát és Sinku Andrásnét javasolta. A jelenlévők egyhangúlag elfogadták a hitelesítőket, valamint a jegyzőkönyv vezetőnek javasolt Csémy Istvánnét.

 • Költészet Napja

  Április 12-én Egyesületünk tagja, Dr. Kiss András a Költészet Napja ünnepén telt házas szavalóestet tartott a Művelődési házban. Ez alkalommal József Attila szebbnél-szebb verseit mondta el nagy sikerrel.

   

   

   

   

 • Március 15-i megemlékezés

  Március 15-én gyönyörű időben ünnepelhettük meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 167-k évfordulóját, az iskolás gyermekek rendkívül sikerült színjátékával. Az ünnepi beszédet Dr. Ravasz István hadtörténész alezredes tartotta, felesége versmondással járult hozzá a meghatóan szép ünnephez.

 • Zöldszigeti kör 2015. március

  Március 07.-én tartott rendes havi összejövetelünkön Enikő bejelentette, hogy áprilisban tartjuk évi rendes közgyűlésünket. Ez alkalommal kerül sor az éves tervek megfogalmazására az egyesületre váró munka és feladatok tekintetében. Elnökünk beszámolt róla, hogy a pócsmegyeri református iskola történetéről tervez kiállítást, mely 2015. nyarán valósulna meg. Gazdag anyag áll rendelkezésre. Ez alkalommal megismerhetnénk a régi idők kiváló, és nagyrabecsült tanítóit.

 • Zöldszigeti kör 2015. február

  Február 07. A tervezett évzáró-évnyitó összejövetel 16 órától vette kezdetét, addigra a Művelődési ház túl nagynak nem tekinthető termét berendeztük. A terem hátsó sarkában kis italbüfé került kialakításra jó minőségű palackos borokkal egy-két üveg pezsgővel, üdítőitalokkal, kávéval.

 • Zöldszigeti kör 2015. január

  Január 16-i összejövetelünkön döntés született arról, hogy az évenként megtartott évzáró-évnyitó összejövetelünket február 7-én, szombaton tartjuk meg. Megbeszéltük, kiknek küldünk meghívót, hogy vendégként vegyenek részt a minden évben igen sikeres összejövetelen.

Események képekben