2016

 • Zöldszigeti kör 2016. augusztus

  Pócsmegyeri zenés esték

  Nem szeretnék a dagályosság hibájába esni, ezért óvatosan kell eljárni az augusztus 14-i Pap Anna Inkeri zongorahangversenyről szóló beszámoló megfogalmazásakor.

  Ez a csodálatos est a hangversenysorozat harmadik alkalma volt. A zenés esték a Tahi Egyházzenei Hét kórusának záróhangversenyével ér majd véget a 2016-os évet tekintve.

 • Zöldszigeti kör 2016. július

  Alig telt el három hét a színvonalas trió hangversenye óta, és bármilyen szokatlan is, harmonika szólt a református templomban, méghozzá nem is akármilyen. Demeniv Mihály fogadta el a Zöldszigeti Kör Polgári Kulturális Egyesület elnökének meghívását a július 17-re meghirdetett hangverseny főszereplőjeként.

 • Temetés

  Június 20-án hétfőn, 11 órakor sok részvétét nyilvánító helyi lakos és egyházi személyiségek és a rokonság részvételével temette el egyesületünk köztiszteletben álló tagja Kovách Tamás elhunyt édesapját a pócsmegyeri református temetőben. A gyászbeszédet a püspök úr volt titkára, valamint a Dunántúli Református egyház püspöke, Steinbach József püspök tartotta.
   

 • Zöldszigeti kör 2016. június

  Június 19-én emlékezett meg a 35 éven át Pócsmegyeren szolgáló Borzsák Sándor református lelkész szültésének 100. évfordulójáról nemcsak az egyház, de az egész falu, a rá emlékező környékbeliek és természetesen családja. A nagytiszteletű úr egyesületünk elnökének Enikőnek édesapja volt.

 • Nyári Zenés Esték

 • Zöldszigeti kör 2016. május

  Május 5-én ismét filmet láttunk Szentendrén, Leonardo da Vinci életéről és a Milánóban található műveiből. Nagy élmény volt a hihetetlenül sokoldalú művész és felfedező zseni munkásságáról többet megtudni.

  Az éves közgyűlést 2016. május 13-ára hívta össze Enikő. A meghívókat minden tagunk megkapta.

   

  Május 13-án a meghirdetettnek megfelelően 18 óra 32 perckor Borzsák Enikő megnyitotta a Közgyülést

 • Zöldszigeti kör 2016. április

  Április 8-i összejövetelünkön jelezte elnökünk, Enikő, hogy május hó folyamán kerül sor az éves közgyűlésre.

  Meg kell beszélnünk azt is, hogy milyen programokat tervezzünk erre az évre. Már most ki kell jelenteni, hogy nagy rendezvényekre nem kerülhet sor.

  Enikő elképzelése szerint a faluköszöntő táblák felújítására kell sort keríteni, az idő vasfoga megviselte őket. A munkában Váczi Lajosra gondolna.

  Németh Miklós polgármesterrel megbeszélte a surányi üdvözlőtábla áthelyezését.

 • Zöldszigeti kör 2016. március

  Felejthetetlen élményt jelentett az utóbbi 10 év legjobb filmjei közé sorolt, Paolo Sorrentino Ifjuság c. filmje Michael Caine főszereplésével. A szentendrei Part moziban tekintettük meg. Enikő ragyogó ötlete volt.

  A március 15-i ünnepség az Inkubátorházban volt. Az ünnepi beszédet dr. Szente Olivér képviselő mondta. Az ünnepi műsort mint minden évben, a Zöldsziget Általános Iskola diákjai szolgáltatták nagyon színvonalasan.

  Március 31.         Látogatás a Várkert Bazárban

 • Zöldszigeti kör 2016. február

  Február 5-én délután 5 órára hirdette meg Enikő a tagok megjelenését az Inkubátor házban, előkészíteni az esti összejövetelt, elhelyezni az asztalokon az elkészített finomságokat. Édes és sós süteményektől, hidegtálaktól, salátáktól, kocsonyától roskadoztak az asztalok.

 • Zöldszigeti kör 2016. január

  Január 15-én tartottuk a 2016-os év első összejövetelét.

  Fontos témája volt az összejövetelnek, az ezévi programok tervezése. Itt Bécsy Csöpi vette át a szót, aki azt szerette volna tudni, hogy mikor lesz végre hatályos az értékvédelmi rendelet a településen. Szóba hozta, hogy fel kellene frissíteni a nyitott porták látogathatóságát, elsősorban a tipikus házak bemutatása céljából. Ezzel kapcsolatban újságcikk megjelentetését tervezi.

Események képekben